Sposób na arbuza / Who doesn’t love watermelon sorbet?

27 July 2015

DSC_7025Moi kochani jaki jest Wasz ulubiony przysmak letni? My uwielbiamy arbuzy 🙂 Przez cały sezon letni zawsze znajdziesz soczystego arbuza w naszej lodówce:) Uwielbiamy arbuzy na różne sposoby… dzisiaj pomysł na śliczną prezentację i jak wykonać smaczny sorbet. Oczywiście sprawa jest prosta – nie potrzeba żadnych skomplikowanych przepisów:) Wystarczą wypestkowane kawałki arbuza, które miksujesz w blenderze, do zmiksowanego arbuza dodaj sok z cytryny lub limonki, mieszankę przelej do pojemnika, który wstawiasz do zamrażalki na kilka godzin. Pamiętaj o mieszaniu zmiksowanego arbuza podczas chłodzenia, mniej więcej co 30 minut, aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Zapomniałam dodać, że nasz sorbet jest bez cukru! Jeżeli posiadasz blender, który rozbija lód to możesz zrobić swój sorbet w prostszy sposób – zamroź pokrojone i wypestkowane kawałki arbuza, które następnie zmiksujesz z dodatkiem soku z cytryny w blenderze i gotowe:) A teraz sposób podania, my wykorzystałyśmy wydrążone połówki żółtego grejpfruta, w którym uroczo zaprezentował się nasz lodowy przysmak. Gerjpfrutowe miseczki możesz również wykorzystać do podania schłodzonego pokrojonego w kostkę świeżego arbuza lub innych owoców. Pik dekoracyjny i przyjęcie gotowe 🙂 So let’s party !

DSC_6963DSC_7014DSC_7049DSC_7053.aDSC_6954sorbet.arbuz.02DSC_7001

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Shares